RK VELEŽ – RK VOGOŠĆA 25:24 (13:9)

Nasi rukometasi su danas u sjajnoj atmosferi u triler zavrsnici dosli do zlata vrjednih bodova. Da ce biti gusto nismo ocekivali jer su  Rođeni od samog starta krenuli furiozno i napravili razliku od 4-5 golova, razlika koja je stalno varirala, ipak na poluvremenu Velez odlazi sa plus 4 gola prednosti…

Gosti su igrali jako dobro i u nastavku se nisu predavali, pa su za samo deset minuta nastavka uspjeli smanjiti na jedan gol razlike bilo je 17:16. Tokom  posljednih dvadeset minuta konstantno se igralo gol za gol, ali Velez je u par navrata imamo sjajne prilike da se odljepi na vise golva razlike ali fulanjem zicera to nisu usspjeli.
Tako smo usli u posljednje minute utakmice poravnati obje ekipe, zadnji minut je krenuo Velez je morao postici gol i uz dosta muke to su i uspjeli, i uz dosta prekida posljednjih 20 sekundi uspjeli su sacuvati svoj gol za pobjedu koja ih moze odvesti u PREMIJER LIGU !
RK Velež – RK Vogošća 25:24 (13:9)
Sudije: Senad Kamberović  (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica)
Dvorana USRC „Mithad Hujdur Hujka“ Mostar
Gledalaca oko 500
RK Velež: Hondžo, Demirović 5, Ćorić 3, Korjenić, Zolj, Denjo 3, Čamdžić, Muharemović 1, Šapuh 2, Gazić, Ramadanović, Pokvić 1, Bilkić, Ohran 10, Ljutić, Hodo. Trener:Semir Abaza
RK Vogošća:Hadžić, Špiljak, Mešević 2, Kadrić, Kršum 2, Mimić 3, Šahinović 9, Ljuca 3, Dedić 5, Jelko, Ganija, Hrnjić, Barlov, Muratović, Sejfić. Trener:Zdenko Antović. 

Home

Comments are closed.