Juriš na novu pobjedu i titulu

Rukometaši Veleža
Hoće li sjeverac s Veleža oduvati ekipu Vogošće, još jednog rivala, ovog puta u derbiju kola? To je pitanje koje titra na usnama svih prijatelja rukometaša Veleža. Odgovor treba da daju domaći rukometaši, koji će i na ovoj utakmici imati veliku podršku Red Army. Utakmica se igra u nedjelju, u 16,30 sati, u dvorani USRC „Mithad Hujdur Hujka“, a sudiće Senad Kamberović (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica).
Mostarci ne znaju za poraz već petnaest kola i u ovu utakmicu, kao i do sada, ulaze sa imperativom pobjede. Ovaj mladi tim, koji igra lepršavo i efikasno, puni dvorane širom F BiH
„Mi smo u prvenstvo ušli dosta loše, ali kako liga odmiče, tim igra sve bolje.Radimo dobro, dugo smo bez poraza. Pobjedom u Čapljini otvorili smo sami sebi put ka šampionskoj tituli i o svojoj sudbini odlučujemo sami. Ukoliko preskočimo utakmicu sa Vogošćom, čeka nas utakmica na Bijelom brijegu sa Zrinjskim, koja će odlučiti o šampionskoj tituli”, kaže direktor kluba Almin Humačkić za portal NovaSloboda
Iako se radi o jakom protivniku, trener Semir Abaza vjeruje u još jedan uspjeh “rođenih”.
„U ovaj susret ulazimo sa imperativom pobjede. Iako smo na gostovanju u Vogošći doživjeli neke neprijatnosti, igrače sam motivisao da ne razmišljaju o tome, nego da igraju našu oprobanu igru, koja nam je do sada donijela dosta radosti. Gosti su se u polusezoni pojačali, došao je poznati trener iz Visokog Antović, ali uz podršku ljubitelja rukometa, predvođeni Red Army, nadamo se uspjehu”, rekao nam je trener Semir Abaza.
Optimizam je prisutan i među igračima
„Vogošća je dobra ekipa, gledali smo ih na Bijelom brijegu, gdje su izgubili, ali to nije bio pravi odraz snaga. Mi smo ovu sedmicu dobro radili, te uz podršku svih ljubitelja rukometa nadamo se našoj pobjedi.Pozivam navijačku grupu Red Army da nas podrži u ostvarenju našeg cilja, a to je pobjeda i da nastavio dugi niz uspjeha”, kapiten tima Amer Denjo.

Home

Comments are closed.