RK VELEŽ – HRK MEĐUGORJE 34:30 (18:14)

Rukometaši Veleža su rutinskom igrom, bez većih problema došli do svoje pete pobjede protiv solidne ekipe Međugorja u utakmici 8.kola Prve lige Federacije BiH, koja je danas odigrana u dvorani “Sjeverni logor” u Mostaru.
Međugorje je bolje otvorilo utakmicu i u 4.minuti su vodili 3:1. Velež odmah odgovara sa mini serijom 3:0 i dolazi do minimalne prednosti. Igralo se gol za gol sve do 25.minute kada trener Veleža uvodi par iskusnijih igrača koji podižu ritam igre i na odmor se otišlo sa 4 gola prednosti, 18:14.
Velež u istom ritmu nastavlja i početkom drugog poluvremena, tako da u 45.minuti ide na 8 golova prednosti. Tada trener Veleža ponovno podmlađuje sastav što se donekle i osjetilo u igri, ali ni jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje.
Na kraju, potpuno zasluženo, Velež je ovu utakmicu dobio sa 4 gola razlike, 34:30.
Prvo ime kod Veleža bili su Demirović i Muharemović sa po 8 golova, dok je u ekipi Međugorja najbolji strijelac bio Dodig sa 10 pogodaka.
Idućeg vikenda Velež gostuje u Bugojnu kod ekipe Iskre.
RK Velež – HRK Međugorje 34:30 (18:14)
Sudije. S. Mešić i D. Gadžo (Sarajevo)
RK Velež: Hondžo, Bilkić, Ćorić 1, Muratović 2, Demirović 8, Šapuh 7, Pokvić 4, Korjenić, Pezo, Denjo 2, Muharemović 8, Kurt 2, Ljutić, Jelovac, Abaza, Marić. Trener: Semir Behmen
HRK Međugorje: Kikas, Ostojić 2, Stipanović, Šimović 3, Miletić 3, Mijatović, Soldo, Križanović, Dodig 10, Dugandžić 4, Bencun, Šimović 3, Prusina 5, Šego, Ostojić, Barbarić. Trener: Ćavar Dragan.

Home

Comments are closed.