“Rođeni” krenuli sa pripremama

webNakon lošeg plasmana na kraju prošle sezone, uslijedilo je mnogo promjena u klubu. Novi trener, novi-stari igrači, te dosta bolja organizacija unutar kluba, daje za pravo da očekujemo mnogo bolju sezonu, te da završimo u gornjem dijelu tabele. Kao i mnogo godina unazad, Rukometaši Veleža će se takmičiti u Prvoj Ligi FBiH – Jug koja počinje 27/28. Septembra.

Novi šef stručnog štaba u ovoj sezoni je Mesud Merdan, nekadašnji igrač našeg kluba iz 80-ih godina, koji će pokušati da cijelo svoje znanje i iskustvo prenese na mlađe igrače. I ove sezone, igrački kadar je baziran na spoju mladosti i iskustva. Već pomenuta bolja organizacija u klubu, uspjela je da “vrati” neke svoje starije igrače, pa tako Merdan može računati na Nedžada Šapuha, Adija Ćorića, Đanija Šošu, te Demira Demića, povratnika iz Izviđača. Pored dolazaka, igrači na koje trener neće moći računati su Avdić Omar, koji svoje školovanje i rukometnu karijeru nastavlja u Grazu, te Kreso Zlatko koji je podvrgnut operaciji ligamenata i pauzirat će čitavu sezonu.

Iskoristit ćemo ovu priliku da sve naše vjerne simpatizere i navijače pozovemo da nam se pridruže na tribini već na prvoj domaćoj utakmici, te da svojim prisustvom podrže mlade igrače i čitavu organizaciju kluba. Historija i tradicija ovog kluba nam ne dozvoljavaju da naše tribine budu prazne i da rad kluba bude ispraćen samo od malog broja ljudi. Zbog toga nam se pridružite i budite dio jedne lijepe priče.

 

 

Home

Comments are closed.