RK Jajce – RK Velež 29:32 (11:22)

web

U 3. kolu naši rukometaši su u Jajcu savladali istoimenu ekipu rezultatom 29:32. Dobrom odbranom i efikasnim napadom naši momci su dobro otvorili utakmicu i u 15. minuti rezultat je glasio 5:12 za naše rukometaše. Tu prednost su održavali čitavo prvo poluvrijeme. Rezultat na poluvremenu je glasio 11:22 za naše rukometaše koji su zalaganjem na terenu pokazali kako se bori za svoj dres. U drugom poluvremenu neke sudijske greške su znatno utjecale na našu igru, ali ni to nije omelo trenera Merdana da pruži priliku i mlađim igračima.
Domaćini su to pred kraj iskoristili i ublažili poraz pred svojom publikom, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na fer i sportskom navijanju. Treba istaći da su na ovo gostovanje rukometaši Veleža otišli bez nekoliko standardnih igrača.

Najbolji pojedinci u našoj ekipi su bili Nedžad Šapuh sa 13, te Emir Muratović sa 8 postignutih pogodaka. Treba istaći i potvrdu kvalitete golmanskog para Jelovac/Fazlagić koji su svojim intervencijama u ključnim momentima održavali prednost iz prvog poluvremena. Najbolji pojedinac kod ekipe Jajca je bio Karaula sa 10 golova.

U sljedećem kolu naši rukometaši u derbiju kola dočekuju RK Vitez. Ovom prilikom vas pozivamo da dođete i podržite naše momke koji žele ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone i tako ostati u samom vrhu tabele.

Sportska Dvorana Jajce
Gledalaca : 300
Sudije : Križanović Jakov / Stančić Matej
Delegat : Begagić Ferid

RK Jajce – RK Velež 29:32 (11:22)

RK JAJCE: Agić S., Omerinović, Topal, Agić A. 4, Karaula 10, Brtan, Aganović 5, Halaba, Redžić 1, Popaja Admir 5, Jukanović, Hajdar, Zrilić 1, Cano Amar 2, Popaja Adis 1, Arapović. Trener: Agić Rešad

RK VELEŽ: Jelovac Al. , Džakić, Jelovac Ad. 1, Jakić, Marić 1, Muratović 8, Muharemović 3, Sapuh 13, Brkan 4, Fazlagić, Korjenić, Demić, Isić, Hadžiabdić 2. Trener: Merdan Mesud

Home

Comments are closed.