HRK Međugorje – RK Velež 27:36 (14:19)

web
Nakon odgođene utakmice 4. kola u kojem su naši momci trebali odmjeriti snage sa ekipom Viteza, prvenstvo je nastavljeno. Nova prepreka je bila još jedna hercegovačka ekipa.

U 5. kolu naši rukometaši su gostovali ekipi Međugorja i vratili se sa nova 3 boda, te tako ostali u samom vrhu ligaške tabele.U 15. minuti domaći rukometaši su imali prednost od 3 gola razlike, ali naši momci do kraja prvog poluvremena su ubacili u brzinu više i otišli na poluvrijeme sa prednošću od 5 golova razlike. U drugom poluvremenu, ponovno je odbrana igrala značajnu ulogu te su do 40. minute naši rukometaši otišli na +10 i riješili pitanje pobjednika, te su naši rukometaši svojom borbenošću i zalaganjem osigurali vrh tabele. Ovo je bila 4. uzastopna pobjeda naših rukometaša, ali još jednom treba istaći i odgođenu utakmicu sa ekipom Viteza, gdje se čeka odluka komesara.

Od početka sezone, nerješiva enigma za protivničke golmane je Nedžad Šapuh, pa i u ovoj utakmici je bio najefikasniji sa 13 golova. Muratović Emir je dodao 7 golova, a na golu je odlično raspoložen bio Fazlagić Aldin sa 17 odbrana.

Sljedeće kolo, rukometaši Veleža igraju hercegovački derbi u Mostaru protiv HRK Čapljina, te vas ovom prilikom pozivamo da dođete i pomognete našim momcima da nastave sjajan niz pobjeda i zadrže mjesto u vrhu tabele, jer oni to zaista zaslužuju.

Home

Comments are closed.