RK Velež – HRK Čapljina 33:24 (15:8)

ekipa
U 6. kolu naši rukometaši su ugostili ekipu Čapljine i očekivano odnijeli pobjedu. Već od samog početka vidjelo se da mladi rukometaši Čapljine ne mogu pružiti otpor našim momcima. Rođeni su od samog početka krenuli odlično i pokazalil da će iz ove utakmice izaći kao pobjednici. Dobra odbrana, i raznovrsnost u napadu su donijeli čak 7 golova prednosti na poluvremenu. U drugo poluvrijeme naši momci nastavljaju dobru igru. U 45. minuti utakmice trener domaćina Merdan daje priliku svim igračima, koji je maksimalno koriste i uspjevaju zadržati prednost do kraja utakmice.

Kao što smo i već pomalo navikli, najefikasniji u našim redovima su bili Šapuh sa 10, Muratović sa 7, a pratio ih je i Ćorić sa 6 golova. Pored njih treba istaći i golmanski dvojac Fazlagić/Jelovac koji su i ovu utakmici bili na visini zadatka i doprinijeli rutinskoj pobjedi naših rukometaša

Nakon 6. odigranih kola, Rođeni imaju maksimalnih 18 bodova i nalaze se na drugoj poziciji, odmah iza Goražda. U sljedećem kolu naši momci gostuju RK Dobrinjac i nadamo se da će pobjedom ostati u vrhu tabele.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Klubu navijača “Red Army” koji su i ovu utakmicu bili uz nas i svojim navijanjem vodili do nove pobjede. Također se zahvaljujemo našem prijatelju kluba, gospodinu Krpi Emiru koji je to svojim aparatom također ispratio i pružio podršku našim igračima.

Home

Comments are closed.