RK Dobrinjac – RK Velež 35:39 (19:19)

webU okviru 7. kola Prve Lige FBiH – Jug, rukometaši Veleža su gostovali u Sarajevu, uvijek neugodnoj ekipi Dobrinjca i odnijeli sva 3 boda. U utakmici u kojoj je bilo dosta preokreta i dosta grubosti, naši momci su odigrali odličnu utakmicu i pokazali zašto se nalaze na samom vrhu tabele. Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, igralo se gol za gol, i niti jedna ekipa nije imala neku veću prednost, tako da je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 19:19. Drugo poluvrijeme domaćini dobro otvaraju i prvi put prave nešto veću razliku. U 50. minuti rukometaši Dobrinjca su imali prednost od 4 gola i tada je rezultat glasio 30:26. Nakon toga naši rukometaši popravljaju odbranu i brzim napadima okreću rezultat. Do kraja utakmice uspijevaju zadržati prednost od 4 gola razlike.
Najefikasniji u našim redovima su bili Šapuh sa 12, Muratović sa 10, Korjenić sa 5 i Ćorić sa 4 gola. U listu strijelaca su se još upisali i Muharemović sa 3, Šoše i Hadžiabdić sa 2, te Jelovac sa 1 golom. Treba istaći i golmana Fazlagića koji je u zadnjih 10. minuta svojim odbrana olakšao sigurnu pobjedu Veleža.

S obzirom na poraz Goražda, ovom pobjedom su “Rođeni” zasjeli na čelo tabele i u sljedećem kolu igraju veliki derbi protiv Sloge, koja se nalazi na 3. mjestu. Ovim putem pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i pomognu našim rukometašima da dođu do nove ovosezonske pobjede.

Home

Comments are closed.