RK Velež – RK Sloga 32:31 (18:13)

DSC_7552U okviru 8. kola Prve Lige FBiH – Jug, rukometaši Veleža su dočekali drugoplasiranu ekipu Sloge.
Duel starih sportskih prijatelja privukao je nešto vise od 500 gledalaca koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Midhat Hujdur-Hujke u Sjevernom Logoru.

Početak utakmice naši rukometaši otvaraju mnogo bolje, dok na drugoj strani neshvatljivo nervozna ekipa Sloge pravi početničke greške i omogućuje našim momcima da u 12. minuti povedu sa 8:3, i održe tu prednost sve do poluvremena (18:13).
U drugom poluvremenu, Rođeni nastavljaju istim tempom, jakom igrom u odbrani i efikasnom u napadu, nedozvoljavajući Slogi da se približi rezultatskom egalu.
Gosti pokušavaju da se vrate u igru i u periodu od 48. minute ubacuju u brzinu više, te utakmicu vraćaju u neizvjesnost, pa je tako u 58. minuti ekipa Sloge je imala napad za izjednačenje rezultata, ali i dva igrača manje.

Najefikasniji u našim redovima bili su Muratović Emir sa 12 i Šapuh Nedžad sa 8 postignutih pogodataka, pridružio im se Korjenić Anel sa 5, te sjajni šesnaestogodišnji golman Jelovac Aldin, koji je bio jedna od glavnih karika u ovoj pobjedi. Kod Sloge su najefikasniji bili Ohran Irhad sa 9, Demirović Ajdin sa 7, Pokvic Mesud sa 6, Dedic Ervin sa 5 i Ljutic Arman sa 3.

U 9. kolu, naši rukometaši gostuju ekipi Igmana sa Ilidže, gdje se očekuje nastavak pobjedničkog niza i potvrda vodeće pozicije na tabeli.

Home

Comments are closed.