RK Igman – RK Velež 40 : 26 (18:9)

DSC_7552Rukometaši Veleža su u okviru 9. kola Prve lige Federacije – Jug ubilježili prvi poraz u ovoj sezoni.

Rođeni su prije ovog susreta bili na omjeru od osam pobjeda u isto toliko kola te su i ovom susretu bili blagi favoriti, no sam početak utakmice je nagovijestio da utakmica neće ići u dobrom smjeru po njih. Domaćini su odmah na startu napravili seriju od 4:0 i tako najavili da će ovo biti njihova noć. Početno vodstvo Igmana se postepeno povećavalo u prvom poluvremenu te je na pauzi iznosilo visokih devet golova razlike (18:9).

U drugom poluvremenu ništa novo. Rukometaši Igmana su nastavili gdje su stali na poluvremenu te gostima ni u jednom trenutku nisu dopustili da ugroze njihovu prednost, pa čak ni da smanje razliku sa pauze. Konačan rezultat je glasio 40:26 te će ova pobjeda sigurno biti veliki podstrijek za domaćine.
Potrebno je napomenuti da put Ilidže nisu krenula 3 standardna igrača Veleža zbog, te uz nekolicinu njih bolesnih i lahko povrijeđenih, rezultat nije mogao da bude bolji.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Rijad Hošić sa osam postignutih golova, dok su Balta i Bećirević dodali po pet. Najefikasniji u redovima gostiju je bio Šapuh sa sedam postignutih golova.

RK Igman: Lilić, Đukanović, Burnazović 4, Hošić 8, Denjo 4, Čorbo 3, Balta 5, Bećirević 5, Hasibović 3, Velić 2, Suljević, Čeklica, Bašić 3, Zahirović 3, Šabanović i Huseinbegović.

RK Velež: Aldin Jelovac, Jakić, Admir Jelovac 2, Dandić, Marić, Medar 5, Šapuh 7, Brkan 1, Fazlagić, Korjenić 4, Demić 1, Isić 1, Džakić, Ćorić 3, Hadžiabdić 2 i Bilkić.

Home

Comments are closed.