RK Velež – RK Borac 36 : 26 (18:12)

DSC_7552Nakon poraza protiv Igmana u prošlom kolu, naši momci su konsolidovali svoje redove i pred oko 500 gledalaca spremno dočekali ekipu Borca iz Travnika.

Sam početak utakmice je nagoviještavao dobru igru Veleža, te tok utakmice. Osjetnu prednost Rođeni prave pri rezultatu 15:10 , da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom 18:12. Po samom početku drugog poluvremena, naši rukometaši prave seriju od 4 gola i povećavaju prednot na +10. Visok rezultat dao je za pravo treneru Merdanu da odličnu atmosferu i teren osjete mlađi igrači, koji su do kraja utakmice igrali “gol za gol”, te na kraju iznijeli pobjedu rezultatom 36:26.

U redovima Veleža, nerješiva enigma za igrače Borca u oba pravca je bio Muratović sa 11 golova, Šapuh je dodao 7, a mladi Jelovac Admir 5 golova. Potrebno je spomenuti golmanski dvojac Fazlagić-Jelovac koji su svojim odličnim odbranama doprinijeli stvaranju velike prednosti.

Kao što smo navikli ove polusezone, ogromnu podršku našim rukometašima su pružili i navijači Red Army koji su još jednom pokazali kako se pravi atmosfera u dvoranama i na rukometnim utakmicama.

U narednom kolu, naši momci idu na megdan ekipi Goražda i ta utakmica će biti odlučujuća kada je u pitanju ekipa koja će da prezimi na 1. mjestu Prve Lige FBiH – Jug.

Sedmerci : 4 (3)
Isključenja : 10 (20 min)

RK VELEŽ : Jelovac Al. , Džakić, Šoše, Jelovac Ad. 5, Dandić 2, Muratović 11, Medar 1, Šapuh 7, Korjenić 3, Demić 2, Ćorić 4, Hadžiabdić 1.

Home

Comments are closed.