Osvojen 8. Memorijal u Tešnju

velezturnir Teške noge od kondicionih priprema, daleki put i znatno oslabljeni igrački kadar, nisu uspjeli da slome želju i borbu naših momaka da još jednom odbrane čast i ime Veleža i grada Mostara. Na 8. Memorijalnom turniru “Fuad Prnjavorac-Fudo” u organizaciji Rukometnog kluba “Bosna” iz Tešnja, naši rukometaši su osvojili 1. Mjesto.

U polufinalnoj utakmici su snage odmjerili sa ekipom Slavonskog Broda, gdje je rezultat nakon 60 minuta glasio 27:27. Pristupilo se odigravanju produžetaka koji su završeni rezultatom 31:31, a onda i šutiranju sedmeraca. Dva odbranjena sedmerca našeg golmana i stopostotna realizacija naših šutera su doveli do ukupnog rezultata 37:36 u korist Veleža. U finalnoj utakmici ih je čekala ekipa “Uba” iz Srbije. Opravdan je epitet finala, pa se odigrala jedna neizvjesna i “muška” utakmica sa konstantnim vodstvom naših rukometaša, ali ne više od maksimalnih 3 razlike pri rezultatu 5:2. U jednom trenutku su i naši momci bili na izmaku snage, pa je ekipa Uba uspjela i da povede, ali rukometaši Veleža su iskusno priveli utakmicu kraju i slavili rezultatom 25:24.

Pored pehara za 1. mjesto, epitet najboljeg igrača turnira nosi Anes Halebić, srednji bek naše ekipe. Ogromne čestitke svim igračima i treneru na ovom rezultatu, u nadi da će ih biti još mnogo.

Home

Comments are closed.