RK “Velež” – RK “Jajce” 24:27 (13:12)

Rukometaši Veleža su u 4. kolu Prve Lige Federacije BiH – Jug izgubili na domaćem terenu od ekipe Jajca rezultatom 24:27.

Bila je to utakmica sa puno preokreta, a i grube igre dozvoljene od strane sudijskog para. U prvom poluvremenu igralo se gol za gol i naši rukometaši uspijevaju na poluvrijeme otći sa golom prednosti 13:12. U drugom poluvremenu gosti prave seriju od 3 gola koju uspijevaju zadrzati do kraja.U 50. minuti utakmice došlo do gurkanja među igračima obje ekipe, što je rezultiralo crvenim kartonima za dva igrača Veleža.

U ekipi Veleža najefikasniji su bili Šapuh sa 8 i Jelovac sa 4 gola, dok kod gostiju su se istakli Agić sa 8 i Popaja sa 6 golova.

Sljedeću utakmicu naši rukometaši igraju u Međugorju protiv istoimene ekipe.

RK Velež – RK Jajce 24:27 (13:12)

isključenja: RK Velež 22 min, RK Jajce 18 min

RK Velež: Jelovac Aldin, Fazlagić, Čeho, Jelovac Admir 4, Korjenić, Marić, Rizvanbegović 1, Muratović 1, Muharemović 3, Šapuh 8, Medar, Hadžiabdić 2, Jugo, Abaza 2, Brkan, Avdić 3. Trener: Kreso Admir

RK Jajce: Agić Suvad, Topal, Agić Amar 8, Karaula 3, Brtan 4, Aganović 2, Popaja Admir 6, Zeljković 4, Žunić, Zrile, Popaja Adis, Crnoja. Trener: Agić Rešad

Home

Comments are closed.