RK Velež – RK Jajce 31:29 (18:15)

DSC_7552U okviru 14. kola, naši rukometaši su savladali ekipu Jajca i tako nastavili pobjednički niz. Da će naši rukometni “Rođeni” odigrati dobru utakmicu, nagovijestio je i sam početak utakmice, kada je bilo 8:3 u korist Veleža. Jakom igrom u odbrani, te brzom tranzicijom lopte u napadu, Velež je uspio sačuvati stečenu prednost sve do 22. minute, kada je rezultat glasio 15:10. Nakon toga u našoj igri slijedi mali pad, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 18:15. U drugom poluvremenu, rukometaši Veleža su još bolje zaigrali, pa stvorili maksimalnu prednost od 8 razlike, 28:20.
U tim minutama utakmice, domaći trener daje priliku skoro svim igračima sa klupe, koji su koliko-toliko “iznijeli” utakmicu do kraja i zasluženo osvojili nova 3 boda.
U sljedećem kolu naši rukometaši gostuju ekipi Viteza, odakle će se, nadamo se vratiti sa još jednom pobjedom i nova 3 boda.

Agić sa 12 i Karaula sa 11 golova su bili najefikasniji igrači kod ekipe Jajca, dok su Velež predvodili Šapuh sa 12, te Muratović sa 7 golova.

Home

Comments are closed.