HRK Čapljina – RK Velež 27:35 (12:14)

DSC_7552U sklopu 17. kola, rukometaši Veleža su večeras gostovali u Čapljini istoimenoj ekipi i ostvarili novu pobjedu. Na početku utakmice smo gledali početno ispitivanje snaga, a već od 15. minute Velež pravi osjetnu razliku pri rezultatu 6:11. Do kraja poluvremena, Čapljinci su uspjeli da smanje zaostatak i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 12:14. Drugo poluvrijeme nam donosi mnogo bolju igru Veleža, baš onakvu kakvu smo navikli da gledamo. Velež svojom jakom odbranom na čelu sa mladim Kresom koji je riješio gotovo sve odbrambene zadatke, te brzo razvijenim kontra napadima na krilima Muratovića i Ćorića, uspijeva da napravi prednost od 9 golova razlike (rezultat 15:24) i već u 40. minuti riješi pitanje pobjednika. Posljednjih 15 minuta utakmice, trener Merdan je rezervisao za mlađe igrače koji su na odličan način iznijeli utakmicu i uspjeli da zadrže stečenu prednost.

U redovima gostiju, neumoljiv je bio Krešić sa 14 golova, dok je u redovima Veleža, Šapuh postigao 9, a pratio ga je i Muratović sa 8 golova. Potrebno je spomenuti Ajanovića, golmana Veleža, koji je odličnim odbranama i jedan od najzaslužnijih za novu pobjedu.

U narednom kolu, koje se igra već u srijedu, Velež dočekuje ekipu Dobrinjca na svom terenu. Susret je na rasporedu od 17:30 i ovu priliku koristimo da pozovemo sve ljubitelje rukometa, kao i simpatizere Veleža da podrže naše rukometaše do nove pobjede.

HRK Čapljina – RK Velež 27:35 (12:14)
GŠD Čapljina
Sudijski par : Baručija – Kalabušić
Delegat: Bencun
Sedmerci : Čapljina 10 (9) , Velež 5 (2)
Isključenja : Čapljina 12 min, Velež 12 min

HRK Čapljina : Kozina, Komšo, Sušac, Marković 1, Bartolović 2, Pešić, Ćosić, Pažin 2, Katanovski 5, Borovina, Krešić 14, Bilić 2, Lovrenović, Vulić, Majić, Marijanović. Trener : Dragan Suton

RK Velež : Jelovac, Fazlagić, Brkan 1, Korjenić 3, Abaza 1, Medar 1, Muratović 8, Demić, Halebić 3, Ćorić 5, Šapuh 9, Kreso 4, Ajanović, Marić, Softić, Dandić. Trener : Mesud Merdan.

Home

Comments are closed.