RK Velež – RK Dobrinjac 35:23 (13:10)

U sklopu 18. kola, u terminu na koji nismo baš navikli, naši rukometaši su dočekali ekipu Dobrinjca iz Sarajeva i upisali nova 3 boda. Rukometaši Veleža su od samog početka nametnuli svoj ritam igre i stvorili početnu prednost pri rezultatu 4:0. Do kraja poluvremena se, uglavnom, igralo u ritmu gol za gol, pa se na pauzu otišli rezultatom 13:10 u korist Veleža. U drugi dio utakmice, naši rukometaši ulaze mnogo svježiji i našim najjačim oružjem, jakom odbranom i brzim kontranapadima, stvaraju prednost od čak 10 golova razlike (rezultat 29:19). Već u tim momentima utakmice, trener Merdan daje priliku mlađim igračima sa klupe koji, iz utakmice u utakmicu pokazuju napredak, i požrtvovanom igrom stvaraju maksimalnih +12 i završavaju utakmicu na najbolji način.

Najefikasniji pojedinci u redovima Veleža u ovoj utakmici su bili Šapuh sa 8, te Muratović i Halebić sa 7 golova.

U narednom kolu, koje se igra već za vikend, naši rukometaši putuju u Bugojno na megdan ekipi Sloge. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14h, a sigurno da nas očekuje jedna jaka utakmica.
Ovim putem se zahvaljujemo svim našim simpatizerima koji su danas došli na utakmicu i podržali naše rukometaše. Također, jedna velika zahvala ekipi City TV BiH koja je prisustvovala utakmici, a gledaoci će imati priliku da današnju utakmicu gledaju u snimku.

RK Velež : Jelovac, Fazlagić, Brkan 2, Korjenić 5, Jakić, Abaza 2, Marić, Muratović 7, Halebić 7, Ajanović, Ćorić 3, Medar, Šapuh 8, Demić, Isić, Kreso 1. Trener : Mesud Merdan

Home

Comments are closed.