RK Sloga – RK Velež 31:25 (17:11)

U susretu devetnaestog kola Prve lige Federacije grupa – Jug, tačnije u derbiju starih sportskih rivala rukometaša Sloge i rukometaša Veleža iz Mostara odigrana je utakmica u KSC Bugojno pred nešto više od 150 gledalaca.

Domaća Sloga slavila je rezultatom 31:25 i tako ugasila nade mostarskim rođenim u borbi za ulazak u Premijer ligu. Nakon što su glavni pretendenti i favoriti Goražde i Igman Ilidža svoju oružje položili u ledenoj dvorani KSC Bugojno, ovaj put su to morali učiniti i rukometaši Veleža koji su uz spomenuti dvojac bili glavni kandidati za ulazak u Premijer ligu.

Utakmicu su sjajno otvorili rukometaši Sloge i kako je vrijeme odmicalo prednost se povećavala pa se na odmor odlazi sa visokih plus 6, tačnije 17:11.

U drugom poluvremenu gosti su zaigrali mnogo bolje i rezultatski utakmicu vratili na samo gol zaostatka ali da na golu nije bilo ekstremno raspoloženog Čaber Alena možda bi ova utakmica imala drugačiji ishod. Golman koji u ligi ima najbolji procenat odbrana i ovaj put je odradio posao onako kako zna, a svi koji prate utakmice Sloge znaju da golman Čaber ima sezonu iz snova i ne bi nas čudilo ni malo da svoju karijeru nastavi u nekom od klubova iz Premijer lige ili možda potraži inostrani angažman. No, za svoju dobru partiju zahvale mora da potrazi u granitnoj odbrani koju je danas Sloga imala. Pokvić Mesud sa 8 i Demirović Ajdin sa 7 bili su bolji od ostalih, dok u redovima Veleža Muratović Emir sa 7 te Halebić Anes i Čorić Adi sa po 6 golova bili su raspoloženiji od ostatka ekipe Veleža.

Dvorana KSC Bugojno.
Gledalaca : 150.
Sudije : Kadic Alen i Tursic Dino.
Delegat : Bradaric Haris.
Isključenja : Sloga 7 (14 minuta) Velež: 6(12 minuta)
Sedmerci : Sloga 6 (5) Velez 9(4)
Crveni Karton Dedic Ervin RK Sloga treće iskljuenje.
RK Sloga :Caber Alen 19 odbrana (4 sedmerca) ,Gazic Mustafa 1 odbrana(sedmerac) Hozic Haris ,Bostan Amir,Dzemat Anes,Crnica Kenan 1,Jurina Marin,Karamustafic Abid,Demirovic Ajdin 7,Dedic Ervin 3,Ljutic Arman 4,Hadiabdic Edin 4,Pokvic Mesud 8,Ohran Irhad 4. Trener ekipe Mahmutovic Fuad,pomocnik Hadzaibdic Mehmed.

RK Velez : Ajanovic Enes 14 odbrana (1 sedmerac) ,Jelovac Aldin,Brkan Muhamed,Korjenic Anel 1,Softic Armin,Sapuh Nedzad 4,Coric Adi 6,Muratovic Emir 7,Halebic Anes 6,Abaza Tarik,Medar Edis,Jakic Mirza,Demic Demir,Maric Amar,Kreso Zlatko 1. Trener ekipe Merdan Mesud.

Home

Comments are closed.